Malzemeler
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
300 gram fırınlanmış ev eriştesi
2 adet orta boy kabak
l 1 adet kırmızı biber
Yarım su bardağı konserve mısır
Yarım su bardağı dörde bölünmüş ceviz
5-6 dal dereotu
Tuz
Yapılışı
SÜT, 2 su bardağı su, 1 çorba kaşığı tereyağı ve tuzu bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca üzerine erişteleri ilave edin. Diğer taraftan kalan tereyağını eritip küp doğranmış kabak ve kırmızı biberi sote edin. Ocaktan almaya yakın, mısırları ve tuzunu da ekleyin. Hepsini beraber bir iki çevirdikten sonra ocaktan alın. Pişen erişteleri süzüp servis tabağına alın. Üzerine sebzeli karışımı ekleyin. Cevizleri ilave edin. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
300 gram fırınlanmış ev eriştesi
2 adet orta boy kabak
l 1 adet kırmızı biber
Yarım su bardağı konserve mısır
Yarım su bardağı dörde bölünmüş ceviz
5-6 dal dereotu
Tuz
Yapılışı
SÜT, 2 su bardağı su, 1 çorba kaşığı tereyağı ve tuzu bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca üzerine erişteleri ilave edin. Diğer taraftan kalan tereyağını eritip küp doğranmış kabak ve kırmızı biberi sote edin. Ocaktan almaya yakın, mısırları ve tuzunu da ekleyin. Hepsini beraber bir iki çevirdikten sonra ocaktan alın. Pişen erişteleri süzüp servis tabağına alın. Üzerine sebzeli karışımı ekleyin. Cevizleri ilave edin. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Advertisement
EmoticonEmoticon