banner here

Güneş Börek Tarifi

- 11:28
advertise here
Malzemeler
Altı buçuk su bardağı un
Yarım paket yaşmaya
1 su bardağı süt, 125 gram tereyağı
3 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz
250 gram yumuşak kıvamlı beyaz peynir
1 çay bardağı sıvıyağ

Üzeri için: Çörekotu

Güneş Börek Yapılışı
1 UNU yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Maya, süt, tuz ve oda sıcaklığında tereyağı, 2 adet yumurta, 1 adet yumurtanın akı (sarısını üzerine sürmek için kenara ayırın), tel süzgeçten geçirilmiş peynir ekleyip, iyice yoğurun ve kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. 10 dakika dinlendirip, farklı büyüklükte 3 bezeye ayırın. 2 En büyük bezeyi 5 parçaya bölüp, ara sıra unlayarak her birini servis tabağı büyüklüğünde açın. Daha sonra aralarına sıvıyağ sürüp üst üste yerleştirin. Yuvarlak fırın kabına koyup, hamurun ortasından kesikler atın ve 8 üçgen parça elde edin. Üçgenlerin orta kısımlarından tutup kenara doğru ters çevirin. 3 Orta büyüklükteki bezeyi 5 eşit parçaya bölüp, ara sıra unlayarak her parçayı yemek tabağı büyüklüğünde açın. Daha sonra aralarına sıvıyağ sürüp üst üste yerleştirin. Fırın kabının içindeki hamurun ortasına yerleştirip, birinci hamura yaptığınız kesme ve ters çevirme işlemini yapın. 4 En küçük bezeyi 5 eşit parçaya bölüp, ara sıra unlayarak her parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açın. Daha sonra aralarına sıvıyağ sürüp üst üste yerleştirin. Ortadaki boşluğa koyup, hamurun üzerine kenara ayırdığınız yumurta sarısını sürün. Çörekotu serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Advertisement advertise here


EmoticonEmoticon

 

Start typing and press Enter to search