banner here

Püreli Biftek Tarifi

- 13:18
advertise here
Malzemeler
1 parça biftek
15-20 adet brüksellahanası
1 adet domates
tuz
kekik
Püresi için:
3 adet patates
1 su bardağı sıcak süt
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
karabiber

Püreli Biftek Yapılışı
PATATESLERİ haşlayın. Başka bir kapta 2 su bardağı suyla brüksellahanaları 5-6 dakika haşlayın. 1 Bu arada, yağsız tavada bifteğin iki yüzünü de 4 dakika pişirin. Üzerine tuz ve kekik serpin. 2 Haşlanan ve kabukları soyulmuş patatesi bir çatal yardımıyla parçalayın. Üzerine sıcak sütü gezdirin. 3 Ardından tereyağını, kaşar peynirini, tuzu ve karabiberi ilave edip, püreyi çatalla karıştırarak ezin. 4 Servis tabağına öncelikle bifteği yerleştirin. Üzerine püreyi, kalp şekli vererek yerleştirin. 

Domatesin kabuğunu soyup dilimleyin ve tabağın kenarlarına dizin. Kalp pürenin kenarlarını, uzun ince kestiğiniz domates kabuklarıyla çevreleyin. Tabakta kalan boşluklara haşlanmış brüksellahanaları serpiştirin. Servis yapın.

Advertisement advertise here


EmoticonEmoticon

 

Start typing and press Enter to search