banner here

Portakallı Haşhaşlı Kek

- 19:10
advertise here
Malzemeler
Bir buçuk su bardağı un
3 çay kaşığı kabartma tozu
60 gram toz badem
40 gram haşhaş
185 gram tereyağı
160 gram tozşeker
80 gram kayısı marmelatı
2-3 çay kaşığı rendelenmiş
portakal kabuğu
80 ml portakal suyu
3 adet yumurta

Yapılışı
UN ve kabartma tozunu bir kaseye eleyin. Toz badem ve haşhaşı ekleyip karıştırın. Bir tencerede tereyağı, tozşeker, marmelat, portakal kabuğu ve portakal suyunu en düşük ısıda şeker çözülene kadar karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp yavaş yavaş karıştırarak un karışımına ekleyin. Yumurtaları ekleyip iyice karıştırın. Hamuru yağlanmış kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50-60 dakika pişirin. Kalıpta soğutup üzerine pudraşekeri serpin. Dondurmayla birlikte servis yapın.

Advertisement advertise here


EmoticonEmoticon

 

Start typing and press Enter to search