Malzemeler
18 dilim somon füme1 bağ roka
1 bağ su teresi
1 adet kıvırcık marul
1 tutam ıspanak yaprağı
1 adet lollo rosso
1 bağ yeşil soğan
1 baş kırmızı soğan
1 tutam kapari çiçeği
Yarım bağ dereotu
Yarım bağ taze fesleğen
1 küçük kavanoz kuşkonmaz
Tuna sos için:
1 küçük kutu ton balığı
1 kaşık mayonez
Yarım çay bardağı limon sirkesi
Yarım çay bardağı taze krema
1-2 damla acı sos (isteğe göre)
2 diş sarmısak
1 su bardağı su
1/2 bağ ince kıyılmış dereotu
Tuz
Somon Gurme Salata Yapılışı
SALATA için tüm yeşillikleri bol suda yıkayın ve süzülmeleri için bir süzgeçte bekletin. ‹ri parçalara ayırarak servis tabağına alın. Kırmızı soğanı halka şeklinde doğrayın. ‹ri parçalar halinde kesilmiş somon füme, kuşkonmaz, halka doğranmış kırmızı soğan ve kapari çiçeğini yeşilliklerin üzerine serpiştirin.
Tuna sos için ton balığı, sarmısak, 1 su bardağı suyu cam bir kaba alarak mikserleyin. Ayrı bir kapta mayonezi, çırpma teliyle karıştırın.
Mikserlediğiniz karışımı mayoneze yavaş yavaş karıştırarak yedirin. Limon sirkesi, krema ve tuz ekleyin. Kıyılmış dereotu ve isteğe bağlı olarak acı sos ilave ederek tüm malzemeyi karıştırıp salatanın üzerine istediğiniz kadar döküp servis yapın.
Advertisement
EmoticonEmoticon