banner here

Elmalı Pilaki Tarifi

- 17:26
advertise here
Malzemeler
1 fincan zeytinyağı
2 adet soğan
2 adet havuç

4 diş sarmısak
Yarım kg yer elması
1 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tozşeker
Yeteri kadar tuz
1 çay bardağı su
1 tutam kimyon
2 adet ekşi elma
4 kahve fincanı haşlanmış pirinç
Üzerine:
İnce kıyılmış dereotu veya maydanoz

Elmalı Pilaki Yapılışı
LogoTENCEREYE 1 fincan zeytinyağı alın. İçine küp doğranmış soğanları, halka kesilmiş havuç ve ikiye bölünmüş sarmısakları ilave edip, 5-6 dakika soteleyin. Ardından küp doğranmış yer elmaları, 1 çorba kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı tozşeker, tuz ve 1 çay bardağı suyu ekleyip, kimyon serpin. Yer elmalarını pişirin. Yumuşamaya başlayınca ekşi elmaların her birinin kabuğunu soyup, sekize bölün. Tencereye ilave edin. Üzerlerine haşlanmış pirinç serpin. Yaklaşık 10 dakika, ekşi elmalar ezilmeden pişirin. Yemeği, tencerenin kapağını açmadan soğutun. Dilerseniz ince kıyılmış maydanoz ve dereotu ile servis yapın.

Advertisement advertise here


EmoticonEmoticon

 

Start typing and press Enter to search