Çilek Soslu Lor Tatlısı

Malzemeler
Yarım kg tuzsuz lor peyniri
Hanımca Mutfak3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı pudraşekeri
1 paket krem şanti
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
250 gram çilek
1 çorba kaşığı hindistancevizi

Sos için: 250 gram çilek
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı tozşeker

Süslemek için: 
File antepfıstığı, çilek, rulokat

Yapılışı
Bir kaseye lor peynirini alın. Üzerine süt ve pudraşekerini döküp mikserle iyice karıştırın. Ardından krem şantiyi, ceviz içini, tarçını ilave edin ve koyulaşana dek çırpın. Koyulaşınca küp doğranmış çilek ile hindistancevizini ilave ederek bütün malzemeleyi iyice birbirine yedirin. Arzuya göre kase veya kuplara paylaştırın. Sos için blenderden geçirilmiş çilekleri, mısır nişastası ve tozşekeri koyulaşıncaya dek pişirin. Bu sosu kuplardaki tatlıların üzerine gezdirin. Buzdolabında 3 saat bekletin. Üzerini file antepfıstığı, çilek, rulokat ya da hindistancevizi ile süsleyerek servis yapın.

✎ Mutfağınız için olmazsa olmaz olan her bilgi burada!

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu