Malzemeler
Yarım kg köftelik kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
2 çorba kaşığı galeta unu
10-12 dal maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon
Kızartmak için:
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
DERİN bir kaba kıyma, soğan, galeta unu, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu alın. Tüm malzemeyi 5 dakika yoğurun. Daha sonra fındık büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayın. Hazırladığınız top köfteleri yapışmaz yüzeyli bir tavaya aldığınız sıvıyağda, önlü arkalı kızartın. Salatayla birlikte servis yapın.
Yarım kg köftelik kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
2 çorba kaşığı galeta unu
10-12 dal maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon
Kızartmak için:
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
DERİN bir kaba kıyma, soğan, galeta unu, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu alın. Tüm malzemeyi 5 dakika yoğurun. Daha sonra fındık büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayın. Hazırladığınız top köfteleri yapışmaz yüzeyli bir tavaya aldığınız sıvıyağda, önlü arkalı kızartın. Salatayla birlikte servis yapın.
Advertisement
EmoticonEmoticon