banner here

Ihlamurlu Francala

- 19:36
advertise here
Malzemeler
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı toz ıhlamur
2.5 - 3 su bardağı buğday unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 ufak çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı
Ekmek yapımında mantık hep aynı: Öncelikle sıcak olacak kadar ısıttığınız sütü, derin bir kase içinde maya ve şekerle birlikte tahta kaşıkla karıştırın. Üstü kapalı olarak ılık bir yerde köpürene dek 10-15 dakika bekletin. Ardından koku verecek olan iki tatlı kaşığı ıhlamur, tuz, zeytinyağı ve azar azar elenmiş un ekleyin. Artık hamur haline getirdiğiniz karışımı, üstü kapalı olarak iki katı büyüklüğe erişene değin bekletin. Şekil verin ve tekrar üstünü kapatıp, iki katı büyüklüğe ulaşana dek bekletin. Fırınlama aşamasında ilk 10 dakika 200 derecede, sonra kalan 30-35 dakika 170 derece ısıda pişirin.

Advertisement advertise here


EmoticonEmoticon

 

Start typing and press Enter to search