banner here

Çiftlik Pastası

- 20:23
advertise here
Malzemeler
İngiliz kek için: 3 adet yumurta
1 çay bardağı tozşeker
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı tepeleme nişasta
1 paket kabartma tozu
75 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
2 çorba kaşığı süt
2-3 çorba kaşığı karışık meyve şekerlemesi

Şeker hamuru için:
500 gram saf pudraşekeri
2 çay kaşığı toz jelatin
Bir buçuk çorba kaşığı su
60 ml glikoz
Yarım çorba kaşığı gliserin
2’şer damla sarı ve pembe sıvı gıda boyası
Renkli kristal şekerlemesi

Yapılışı
YUMURTALARI geniş bir kaba alın. Üzerine tozşeker ilave edip 2 dakika kadar mikserle çırpın. Ayrı bir kapta un, nişasta ve kabartma tozunu harmanlayıp karışıma ilave edin. 3 dakika daha çırpın. Oda sıcaklığındaki margarini ve sütüüzerine ekleyip 1 dakika daha çırpın. En son, una bulanmış meyve şekerlemelerini ekleyin. Karışımı 18 cm çapında kelepçeli kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Soğuyunca kalıptan çıkarın. Şeker hamurunu hazırlamak için, jelatini bir buçuk çorba kaşığı sıcak su ile karıştırın ve eritin. Gliserin ve glikozu ilave edip karıştırın. Pudraşekerinin yarısını bir kaba eleyin. Hazırladığınız jelatinli sıvı malzemeyi ortasına döküp bir kaşıkla karıştırmaya başlayın. Üzerine azar azar pudraşekeri ekleyerek hamur kıvamını alana kadar karıştırın. Daha sonra mermer tezgaha alıp yoğurun. Renklendirmek istediğiniz kadarını ayırın. Beyaz parçayı pudraşekeri serperek merdane yardımı ile pastayı kaplayacak büyüklükle açın. Daha sonra pastanın üzerine hamuru örtün ve her tarafını kaplayın. Sarkan fazlalıkları bıçakla kesin. Ayırdığınız şeker hamurlarını sarı ve pembe sıvı gıda boyası kullanarak renklendirin. Hamurlardan minik civciv, tavuk ve arzunuza göre hayvan figürleri hazırlayın. Altlarına biraz su sürüp pastanın üzerine yerleştirin. Pastanın üzerini renkli kristal şekerlerle süsleyerek servis yapın.

Advertisement advertise here


EmoticonEmoticon

 

Start typing and press Enter to search