banner here

Bademli Böğürtlenli Kek

- 19:41
advertise here
Malzemeler
4-5 adet milföy hamuru
1 paket (250 gram) margarin
1 su bardağı pudraşekeri
3 adet yumurta
1 adet mandalinanın rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı un
Bir buçuk su bardağı toz badem
200 gram böğürtlen

Yapılışı
Fırını 220 derecede ısıtın. Milföyleri birleştirip 22 cm'lik fırın kalıbının dibini kaplayacak şekilde açın. Kalıbın dibini yağlı kağıtla kaplayın. Milföyü yerleştirip, çatalla birkaç yerinden delik açın. Fırın ısısını 200 dereceye düşürün. Kalıbı fırına yerleştirip, milföy pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp, soğumaya bırakın. Margarin ve pudraşekerini çırpın. Yumurtaları tek tek ilave edin. Rendelenmiş mandalina kabuğunu ekleyip karıştırın. Un ve toz bademi ilave edip çırpın. Karışımı milföyün üzerine yayıp, böğürtlenleri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, arada kontrol ederek pişirin. Ilık olarak servis yapın. Servis önerisi: Bademli böğürtlenli keki, dondurma ile servis yapabilirsiniz.

Advertisement advertise here


EmoticonEmoticon

 

Start typing and press Enter to search