banner here

Pastırmalı Tarhana Çorbası

- 19:09
advertise here
Malzemeler
5 dilim pastırma
5 çorba kaşığı tarhana
1 çorba kaşığı tereyağı
1 diş sarmısak
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
4 su bardağı su
1 adet ince kıyılmış soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Yapılışı
TEREYAĞINI bir tencereye alın ve eritin. İnce kıyılmış sarmısağı ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurun. Un ve salçayı katıp, kavurmaya devam edin. Tarhana ve suyu ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Üzeri için soğanı zeytinyağında kavurun. İnce kıyılmış pastırmayı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Çorbanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın

Advertisement advertise here


EmoticonEmoticon

 

Start typing and press Enter to search