banner here

Kızartılmış Wanton

- 16:26
advertise here
Malzemeler
250 gram karides
Tuz-karabiber
3-4 çorba kaşığı tatlı-ekşi sos
Krep için:
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı un
1 adet yumurta, tuz
1 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı
KREP için un, süt, yumurta ve tuzu derin bir kapta çırpın. Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtıp tereyağını eritin. Tavaya krep karışımından 2 çorba kaşığı dökün. Hafifçe sallayıp hamurun tavaya yayılmasını sağlayın. Bu şekilde karışım bitene kadar krepleri hazırlayın. Karidesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Tuz ve karabiberle birlikte rondodan geçirip, kıyma yapın. Krepleri 4 cm'lik kareler halinde kesin. Karides kıymasını hamurların içine paylaştırıp mantı şeklinde kapatın. Çok kızgın sıvıyağda kızartın. Tatlı ekşi sosla servis yapın.

Advertisement advertise here


EmoticonEmoticon

 

Start typing and press Enter to search