banner here

Kıymalı Pide

- 23:40
advertise here
Malzemeler
Hamur için:
1 kg un
20 gram yaş maya, tuz
Yeteri kadar su

Kıymalı iç için: 
750 gram kıyma
1 adet orta boy soğan
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri için:
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

Yapılışı
MAYAYI suda eritin. Un ve tuzu bir kaseye alın. Mayalı suyu ilave edip kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin. Hamurdan 4 adet portakal büyüklüğünde parça koparın. Her bir hamuru unla birlikte uzunlamasına açın. Kıymalı iç için kıyma, ince kıyılmış soğan, tuz, karabiber ve pulbiberi kavurun. Maydanozu ilave edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın ve ılınmaya bırakın. Hamurların ortasına kıymalı içten yayın. Üzerlerini kapatacak şekilde hazırlayın. Uçlarını birleştirip, büzün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirin. Üzerlerine tereyağı sürün ve 3 parmak kalınlığında kesin. Sıcak olarak servis yapın.

Advertisement advertise here


EmoticonEmoticon

 

Start typing and press Enter to search