banner here

Füme Tavuklu Salata

- 18:36
advertise here
Malzemeler
200 gram füme tavuk göğsü
1 adet göbek marul
100 gram tatlı badem
3-4 dal reyhan
Yarım su bardağı nar tanesi
3 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Tuz

Yapılışı
Tavuk fümeyi küp doğrayın. Bademleri kaynar suya atıp 10 dakika bekletin. Sudan çıkarıp kabuklarını soyun. Daha sonra yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp kısık ateşte kavurun. Reyhanı yapraklarına ayırın. Göbeği ince kıyıp geniş bir kaseye alın. Füme tavuk, reyhan ve kavrulmuş badem ekleyip harmanlayın. Servis tabağına aktarın. Üzerine nar tanelerini ve rendelenmiş portakal kabuğunu serpin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu küçük bir kapta karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.

Advertisement advertise here


EmoticonEmoticon

 

Start typing and press Enter to search