banner here

Ballı Elma

- 23:45
advertise here
Malzemeler
4 adet elma
1 adet limon
1’er çorba kaşığı bal ve tereyağı

Servis için: 
Krema, kaymak veya muhallebi, file antepfıstığı

Yapılışı
Elmaların çekirdek yataklarını, elmaları parçalamadan (kabak oyacağı ile) çıkarın. Elmaların iyi pişmesi ve güzel görünmesi için üzerlerini dikey şeritler halinde ve aralıklı şekilde soyun. Limonun kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkın. Limon suyu, bal ve oda sıcaklığındaki tereyağını karıştırın. Bu karışımı elmaların içine pay edin. Elmaları fırın tepsisine yerleştirip üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, elmalar yumuşayana dek, yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Ortalarına krema, kaymak veya muhallebi yerleştirin. File antepfıstığı serpip servis yapın.

Advertisement advertise here


EmoticonEmoticon

 

Start typing and press Enter to search