banner here

Ayvalı Tepsi Tatlısı

- 20:38
advertise here
Malzemeler
5 adet ayva
Bir buçuk su bardağı su
6 çorba kaşığı tozşeker
Yarım limon

Hamuru için: 
250 gram tereyağı
12 çorba kaşığı tozşeker
5 adet yumurta, 2 su bardağı un
6 çorba kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı öğütülmüş badem
4 çorba kaşığı süt, bir tutam tuz

Beze için: 
1 su bardağından bir
parmak eksik tozşeker
Üç buçuk çorba kaşığı su
3 adet yumurtanın akı
Yarım kahve fincanı limon suyu
Bir tutam tuz

Üzeri için: 
6 çay kaşığı pudraşekeri

Yapılışı
1.Su ve tozşekeri bir taşım kaynatın. Limonu incecik dilimleyin.
2.Ayvaların kabuklarını soyarak dörde bölün. Çekirdeklerini çıkartarak her parçayı 3'er dilime kesin. Daha sonra limon dilimleriyle birlikte şaraba ekleyin. Kısık ateşte, ayvalar hafif diri kalacak şekilde 30-35 dakika pişirin. Tencereden alarak soğumaya bırakın.
3.Hamuru hazırlamak için, tereyağı, tuz ve tozşekeri mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek iyice karıştırın. Un, nişasta, kabartma tozu, öğütülmüş badem ve sütü azar azar karıştırarak ilave edin. Hamuru, yağladığınız 39x32 cm ebadında derin bir tepsiye yayın. Ayva dilimlerini üzerine yerleştirin.

Advertisement advertise here


EmoticonEmoticon

 

Start typing and press Enter to search