banner here

Ispanaklı Puding Tarifi

- 15:02
advertise here
Malzemeler1 kg süt
4 çorba kaşığı dolusu un
8 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
10 yaprak ıspanak
Üzerine:
Portakal reçeli

Ispanaklı Puding Yapılışı


BİR tencereye sütü, unu, şekeri, yumurta sarısını koyun. Çırpma teli ile devamlı karıştırıp koyu muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Ocaktan alıp, portakal kabuğu ve vanilyayı katın. 

Mikserle 15 dakika çırpın. İyice soğuyunca da, robotta ince kıyılmış 1 çorba kaşığı ıspanağı ekleyip, karıştırın. Islatılmış krem kramel kaselerine muhallebiyi doldurun. Buzdolabında en az 2-3 saat bekletin. Servis tabağına ters çevirin. Portakal reçeli ile süsleyip servis yapın.
Hanımca Mutfak
Advertisement advertise here


EmoticonEmoticon

 

Start typing and press Enter to search