banner here

Turna yemişi ile Geleneksel Et Ruloları Tarifi

- 15:04
advertise here
Malzemeler:

Et Ruloları İçin:
> 4 adet ince dilim dane eti (Her biri 200 gram rulo yapılacak et)
> 2 adet salatalık turşusu > 3 adet soğan > 2 çorba kaşığı hardal
> Tuz, karabiber > 12 dilim çemensiz pastırma
> 50 gram doğranmış turna yemişi kurusu
> 1 çorba kaşığı margarin

Sos İçin:
> 2 çorba kaşığı domates püresi
> 1.5 litre su (Tercihen sebze suyu)
> 50 ml. nar ekşisi
> 100 gram bütün turna yemişi kurusu
> 25 gram fıstık > Yarım demet kekik
> 1 çorba kaşığı nişasta (Tepeleme)

Patates Püresi İçin:
> 1 kilo patates > 200 ml. süt
> 1 çorba kaşığı tereyağı
> 1 çorba kaşığı rendelenmiş Hindistancevizi
> Tuz

Hazırlanışı:
Patates püresi için; Patatesleri yıkayıp geniş bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip haşlayın. Haşladıktan sonra patatesleri süzüp soyun ve çukur bir kaba alın. Sıcak sütü, tereyağını, tuzu ve rendelenmiş Hindistancevizini ekleyip püre haline gelene dek ezin. Patates püresi hazırdır. Salatalık turşularını dörde kesin. Soğanları soyup dilimleyin. İnce dilimlenmiş ve dövülmüş etleri yıkayın, kağıt havlu ile iyice etlerin nemini alın. 

Etlerin üzerine hardalı sürün ve tuz ve biber ile tatlandırın. Her bir parçayı üç dilim pastırma ile kaplayın. Her dilimin kenarına soğan, salatalık turşusu ve turna yemişi kurusunu yerleştirin. Rulo şeklinde sıkıca sarıp kürdan yardımıyla sabitleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Margarini, eti kızartacağınız tavada kızdırın. Ruloları tavada kızartın. Kalan soğanları kıyın ve domates püresi ile birlikte tavada çevirin. 500 ml. sebze suyunu ekleyin. Kapağını kapatın, kısık ateşte yarım saat pişirin. Kalan sebze suyunu, nar ekşisini, bütün turna yemişilerini ve fıstıkları da ekleyin. Kısık ateşte yarım saat daha pişirin. Ruloları tencerenin içinden çıkartın. 

Tencerenin içindeki sosa birkaç kaşık soğuk suda inceltilmiş nişastayı ilave ederek hızlıca karıştırın. Rulo etleri tekrar tencereye yerleştirin. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın. Taze kekik ve patates püresi ile süsleyip servise hazır edin.

Advertisement advertise here


EmoticonEmoticon

 

Start typing and press Enter to search