Sakızlı Muhallebi

Malzemeler
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı pirinç unu
4 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 adet yumurtanın sarısı
2 adet fındık büyüklüğünde damla sakızı parçası
1 çorba kaşığı margarin

Üzeri için: Tarçın

Yapılışı
TENCEREYE un ve pirinç ununu koyup 1-2 dakika yağsız olarak kavurun. Sürekli karıştırarak üzerine sütü ekleyin. Tozşeker ve yumurta sarısını da ilave edin. Kısık ateşte üzeri göz göz olana kadar pişirin. Dövdüğünüz damla sakızını ve margarini ilave edip bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Kaselere boşaltıp soğutun. Tarçınla süsleyerek servis yapın ✎ Mutfağınız için olmazsa olmaz olan her bilgi burada!

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu