Fıstıklı Üzüm Reçeli

Malzemeler
2 kg iri taneli çekirdeksiz üzüm
Bir buçuk kg tozşeker
5 çorba kaşığı dolmalık fıstık
5 su bardağı su
1 adet limonun suyu

Yapılışı
Dolmalık fıstığı yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Kısık ateşte rengi hafifçe dönene kadar kavurun ve ılınmaya bırakın. Üzümleri yıkayıp tanelere ayırın. Tozşeker ve suyu bir tencereye alın ve şurubu hazırlayın. Üzerinde oluşan köpükleri ara ara alın. Kaynayınca üzümleri ekleyip kıvamlanana kadar kısık ateşte kaynatın. Ocaktan almadan önce fıstıkları ve limon suyunu ekleyin. Bir-iki dakika sonra ocaktan alın. ✎ Mutfağınız için olmazsa olmaz olan her bilgi burada!

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

İletişim Formu